Blog

Szilveszter a babáinkkal, gyermekeinkkel

Már mindenki túl van a nagy ajándékbontogatásokon és a csodálatos bejglin, ezért lassan ideje gondolni arra, hogyan töltitek a szilveszter estét…

Az év végét általában hangosan, hatalmas partikkal, zenével szokás ünnepelni, ahol éjfélkor pezsgőt kortyolunk. 

De mi a helyzet, ha baba van a háznál? Hogyan ünnepelhetsz otthon visszafogottan, ám mégis bulis hangulatban? Koccinthat-e a szoptatós kismama? 

A kisbabák nem szeretik a hangos zenét, sem a durrogtatást.

Amikor már lecsendesedik bennünk a szülés-születés utáni óriási adrenalinnal fűszerezett élménycsomag, és akár két órát is tudunk egyhuzamban aludni, lassacskán elkezdünk vágyakozni a közösségi élmények és programok után. 

Karácsony múltával minden kisgyerekes, kisbabás háznál felmerül a kérdés, hogy hogyan töltsük az év utolsó napját? Adjuk le a kisbabát a nagyszülőkhöz, a rokonokhoz, utazzunk el valahova, vagy egyszerűen maradjunk otthon?

Egy baba számára a sok ember, a hangos zene, a petárdák zaja ijesztő és felkavaró lehet. Amennyiben megoldható, ne bulizzunk kisbabával, mert nem élvezi. Ha viszont nem akarunk megválni a babától, vagy egyszerűen nem tudjuk másra bízni, mégis szeretnénk ünnepi hangulatot teremteni, örömmel tudatjuk, „ér” kompromisszumokat kötni.

Íme, néhány tipp és ötlet: 

  • Ha jóban vagyunk a szomszédokkal, velük tölthetitek az estét. Amikor a kicsi este elalszik, tegyetek mellé  – a biztonság kedvéért – két bébiőrzőt is, melyeket már délután kipróbáltok, hogy működnek-e, azaz hatótávolságon belül van-e a szomszéd lakás. Bármikor haza tudsz menni, megnyugtatni a babát. Igaz nem táncoltunk, hanem kártyáztunk, mégis kellemes volt végre felnőtt társaságban búcsúztatni az
  • Ha a baba még túl kicsi, hogy más gondjaira bízd, megnyugtatóbb, hogy vendégeket hívtok, például csupa kisbabás családot. Beállítjátok egymás mellé a babaágyakat, utazóágyakat, így igazi buli hangulat lesz már a gyerekszobában is. Olyan környezetben szilveszterezni, ahol elfogadják, hogy egy baba ül az öledben, vagy éppen textilpelus lóg a válladról, igazán örömteli, sokat nevethettek ezen együtt.
  • Ha nincs kedvetek sehová sem menni, hiszen még mindig alváshiányban szenvedtek, öltözzetek fel csinosan, díszítsétek fel a lakást, fújjatok lufikat, tekerjétek körbe az összes csillárt és lámpát szerpentinnel, vegyetek fel vicces kalapokat! Azt a pénzt pedig, amit a bulira szánnátok, a legjobb minőségű bécsi virslire, egy drága luxuspezsgőre, és prémium minőségű kézműves csokoládéra költhettek, így igazi ünnepi hangulatban várhatjátok az éjfélt, és babák is nyugodtabban viselhetik a saját környezetükben a város duhaj ünneplését.
  • Ha házi tűzijátékot szeretnétek, védjétek a gyerkőcök érzékeny dobhártyáit! Tehetitek ezt füldugóval, zajszűrős fejhallgatóval,  – de egy bolyhos fülmelegítő vagy sapka is megteszi. 

Az ijedtség és a balesetek elkerülése érdekében a picikkel mindig csak tisztes távolságból figyeljétek a tűzijátékokat és csillagszórókat. Természetesen bármennyire is szeretné, az ő kezébe ne kerüljön ilyen eszköz. 

2021

2022

2 megyjegyzés erről: “Szilveszter a babáinkkal, gyermekeinkkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük