Blog

Nyaralás a babával

A családi nyaralás már a küszöbön áll. Nagyon jó végre együtt tölteni egy kis időt. De mi mindenre kell gondolnod, ha kisbabával utazol?

Egy nagyobb nyaralás, utazás előtt tesztelhetsz egy hosszú hétvégével! Így a következő alkalommal már rutinosabban csomagolsz és nyugodtabban indulsz majd útnak.

Készüljünk fel!

A nyaralás már a felkészüléssel megkezdődik, az út megtervezésével. Foglaljunk szülő- és gyermekbarát nyaralást:

 • Szállodát, apartmant vagy házat válasszunk? Gyermekünk esténként korán lefekszik, ezért érdemes olyan helyet foglalni, ahol több hálószoba és nappali is van. Így még mi is élvezhetjük egy kicsit az estét és gyermekünk is zavartalanul aludhat.
 • Melyik emeleten található a szállás, és hogyan tudjuk megközelíteni? Amennyiben babakocsit is viszünk, naponta többször felcipelni természetesen nem a legideálisabb. Foglaláskor gyakran kiválaszthatjuk a földszintet, mint preferenciát. Az is fontos, milyen messze van a parkoló a szálláshelytől?
 • Milyen eszközök, kellékek vannak a baba ellátásához? Kiságy, etetőszék, megfelelő hatótávolságú bébiőr…utóbbi azért lehet fontos, mert ha medencével rendelkező a szállás, a gyermek napközbeni alvás idejében is élvezhetünk egy frissítő merülést vagy egy rövid, nyugodt napozást.

Pár héttel vagy nappal az út előtt többször is meséljük el a kis csemeténknek, hogy mit tervezünk, mikor indulunk, hova megyünk, milyen hosszú lesz az út, mit fogunk ott csinálni, kik lesznek még ott, mit nézünk meg stb. 

Igen, a csecsemőnek is! Lehet, hogy nem érti, de akkor is tegyünk így! A totyogó már egészen biztosan érti, mit mondunk neki, és higgyük el várni fogja, és ügyesebben „kibírja” majd a hosszú utat!

Csomagoljunk!

Csomagolni tudni kell… az hagyján, hogy az ember (lánya) saját maga számára már úgy ahogy képes észszerűen becsomagolni a nyaralásra, no de ha az egész család utazik…az bizony már kemény dió, pláne kisgyerekkel.

Kezdjük mindig azzal, hogy készítünk egy listát témakörökre osztva, hogy mi az, ami szükséges, vagy jó, ha van nálunk az utazás során:

 • ruha
 • alvás
 • evés
 • egészségügy
 • fürdés szekció, és írjuk fel, mit vinnénk magunkkal!

Ne csüggedjünk, ahogy egyre nagyobb lesz a gyerek, annál kevesebbet kell magunkkal vinnünk, ám kisgyerekkel utazni csakis úgy érdemes, ha valóban mindenre számítunk…

Akár autóval, akár repülővel utazunk a legkisebb zugot is ki kell használnunk a bőröndben, táskában, éppen ezért nem mindegy, hogy három féle naptejet csomagolunk-e vagy éppen egy családi méretű flakon elegendő mindannyiunk számára nyaralás alatt. 

Helyet tudunk még spórolni, ha a nyaralás előtti hónapokban kis méretű reklámtermékeket összegyűjtjük – éppen elég lesz a nyaralás alatt az a babasampon vagy babatestápoló -, amit a kedvenc kismama vagy női magazinunkhoz csomagoltak. 

Érdemes a drogériák polcain is szétnézni, a legtöbb kozmetikumból utazós méretű termékeket is kínálnak.

Talán a legnehezebb, hogy milyen ruhák kerüljenek a bőröndbe?

Legyen fő vonal az úti cél: tengerpart vagy városnézés, garantáltan perzselő nyár vagy a jól megszokott itthoni időjárás? 

Érdemes szettekben gondolkodnunk. Szedegessük elő azokat a ruhákat, amelyeket szívesen vinnénk magunkkal, majd állítsunk szetteket össze belőle! Nagyjából egy alsóhoz (nadrág, szoknya, leggings) lehet két felsőt számolni. Érdemes egy-két csinos, alkalmi darabot is betenni, ha olyan helyre megyünk és cipőből is legyen a gyereknek papucs és szandál mindenképp. Fürdőruhából minimum két váltás szükséges, mert a vizes fürdőruhát mindig le kell venni a gyerekről. Ha szállodában foglalunk, akkor törölközőt nem kell vinni, ez nagyszerű, hiszen az foglalná a legtöbb helyet.

Ne feledkezzünk meg a – szinte – legfontosabbról, az alváshoz nélkülözhetetlen eszközökről, mint alvókák, cumi, alvópárna, éjszakai fény, mesekönyv és a különféle játékok. Utóbbiakból érdemes kis méretűeket csomagolni, amelyekkel tud vízparton és a szárazföldön is játszani gyermekünk. 

Nagyon kellemes, gondtalan nyaralást kívánunk!

2 megyjegyzés erről: “Nyaralás a babával

 1. Several of those casinos offer you free money without-deposit bonus to try upward
  the playing experience without endangering the players’ own money.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük