Blog

Kalandok a levélszőnyegen

Vágjunk neki gyerkőcünkkel az őszi erdőnek-mezőnek, kicsit készüljünk fel a programra és kössük össze akár klassz kreatív elfoglaltsággal is!

Az is szuper, ha egyszerűen nekivágunk a természetnek, és kihasználjuk a szép őszi napokat, de ha összekötjük pár izgalmas küldetéssel, még nagyobb lesz az öröm:

😍friss levegőn leszünk a természetben

😍mozgalmas családi programunk lesz  

😍jobban megismerjük a természetet, ami játékos tanulás lehet mindannyiunknak 

😍s ha még gyűjtünk is valamit, készíthetünk belőle gyönyörű lakásdekorációt egy kreatív délutánon, családi DIY (do it yourself) programként

Nem szükséges óriási feneket keríteni a dolognak, és távoli kirándulóhelyeket keresni – nyilván az sem rossz – de ha szűkös az időkeretünk, vagy csak spontán szerveznénk valamit, egy közeli parkba is elég elmennünk.

Tippek, hogy izgalmas legyen az őszi kirándulás gyermekünkkel:

💧Vigyünk zacskót, táskát az útközben talált kincsek hazaszállításához. Ami most még csak kavics, makk és gesztenye, később lehet majd ajándék hűtőmágnes, gesztenye tigris vagy nyaklánc ezekből a terményekből

💧Tegyünk egy papírmappát is a hátizsákba!

Szánjunk időt a szép őszi levelek gyűjtögetésére és ebben lesz jó vinni őket. Ezeket is használhatjuk az otthoni őszi „csináld magad” estéken.

💧Szerezzünk be egy madárhatározót!  Ősszel élénk élet zajlik az erdőben, parkokban.  Igazi élmény megtudni, kik csipognak a fejünk felett, az ágakon, a bokrokon.

💧Ha megoldható, legyen nálunk egy messzelátó is (használtan is egész jókat lehet venni).  Távcsővel nemcsak a madarakat, de sok más állatot, mókust, akár nagyobb vadat is megfigyelhetünk, ha szerencsések vagytok.  A környező tájat is szórakoztató „nagyítón” át megismerni.

💧Készüljünk egy kis piknikkel! Így hosszabb túrát is tehetünk.

Lássuk csak…hogy az ősz a határtalan lehetőségek tárháza, tele színekkel, formákkal, termésekkel, a szülők és csemetéik legnagyobb örömére:

👉Őszi levelek

Egy indián legenda szerint az égi vadászok megöltek egy medvét. Az állat vére az őszi égből az erdő fáira hullott. Ezért válik ősszel sok növény levele pirossá. Megint mások sárgák lesznek, mert az égi lakoma során a medvehúsból lecsöpögő zsír sárgára festi őket.

Vigyél a falevél gereblyézésbe egy kis kreativitást, meglátod, még a gyerekek is beszállnak saját kis szerszámukkal majd – például egy labirintus készítésébe. Csak a szél ne fújjon!

👉Mesefigurák

Gyűjtsük össze a WC-papír gurigákat és a gombokat, amikből ilyen kedves őszi legények és leányok készülhetnek. Szemeket hobbiboltban vagy kreatív boltban vásárolhatunk vagy egyszerűen fekete filccel odarajzoljuk.

12 őszi kreatív ötlet gyerekeknek – Ilyen szuper hétköznapi tárgyak készülhetnek színes őszi falevelekből! Készítsétek el a gyerekkel közösen!

👉 Gesztenye

Szinte nincs olyan ember, aki el tudna menni egy melegbarna gesztenye mellett mosolygás nélkül.

Az egyik legjobb őszi játék volt: a '80-as évek gyermekeként emlékezni  fogsz - Gyerek | Femina

👉 Makk

Készítsük el a színes őszi erdő lakosait! Ügyeljünk az öltözködésükre…

👉Csipkebogyó

C-vitamin bomba.

A csipkebogyó íze édes, egyben kissé pikánsan csípős, amelyet frissen, megszárítva vagy későbbi felhasználás céljára tartósítva egyaránt élvezhetünk. Érdemes azonban tudni róla, hogy tápértéke közvetlenül a begyűjtés után a legmagasabb.

Élvezzük és használjuk a természet kincseit!

3 megyjegyzés erről: “Kalandok a levélszőnyegen

  1. The noise that the chips produce when they are placed
    to the container is extra to the tense clatter of the methods the players handle their
    chips.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük