Blog

Ha nyár, akkor strandolás

Tombol a nyár…A hőmérő higanyszála az egekben, aki csak teheti vízpartra, strandra menekül.

Ha gyerkőccel megyünk nem elég bedobni a bikinit és a törölközőt a strandtáskába és úgy nekivágni a nagy kalandnak. Ha apróságokkal indulunk pancsolni, főleg, ha egészen picikkel is bevállaljuk a strandot, rengeteg eshetőségre fel kell készülnünk.

Ha pelenkás…

Mennyi pelenkát vigyünk? Számoljuk ki, hányszor tervezünk vízbe menni, és adjunk hozzá még 2-3 darabot. Amikor kijövünk a vízből, mindig vegyük le a gyermekünkről a vizes úszópelenkát és adjunk rá egy új „száraz” pelenkát.

Ha szobatiszta…

Ajánlatos magunkkal vinni egy kis bilit. Kislányoknál hatalmas segítség, hogy nem kell velük bemenni a sokszor kétes tisztaságú mosdóba. 

Használat után a nyilvános wc-ben el tudjuk öblíteni a bilit. Fiúknál is sokkal egyszerűbb ez a megoldás, bár náluk azért könnyebben megoldható a mosdóhasználat is. Legyen nálunk bőven száraz és nedves törlőkendő, valamint fertőtlenítő kendő is.

Ha letelepedtünk…

Igény szerint kell egy jó nagy takaró, pléd, több polifoam, törülköző. Számítsunk rá, hogy a legtöbb strand, fürdő zsúfolásig tele szokott lenni jó időben, és mindenki a fák árnyékára vadászik. Ha nem akarunk állandóan arrébb költözködni a fa körül, vagy félünk, hogy nekünk már nem fog árnyékos hely jutni nekünk, akkor vigyünk magunkkal inkább egy napsátort. (Sok változat már magától kirúgja magát – pop-up, így nem kell a felállításával küzdeni, csak az összehajtogatásához kell egy kis rutin, illetve egyre több, UV-sugár szűréssel is rendelkező anyagból készült.)

Mielőtt megkezdenénk a strandolást, nagyobb gyerkőccel járjuk be a strandot, és közben rögzítsünk néhány támpontot pl. milyen erős zöld színe van ennek az épületnek, látod azt az elefántos csúszdát stb. Ennek köszönhetően hamarabb visszatalálhat, ha – véletlenül – elkeveredik mellőlünk a tömegben. 

Nagyon klassz megoldás lehet még, ha készítsetek még otthon olyan vízálló karkötőt, amelyen jól olvasható a kicsikénk neve és a szülő telefonszáma pl. gyöngyből, manapság divatos, készen is vásárolhatsz „Callkötő”-t.

 A strandon pedig ne felejtsük el egyből ráadni, és újra elmondani, hogyha szem elől téveszt bennünket ezt mutassa meg egy felnőttnek. 

Ha megéheztünk…

A legkisebbeknek kell egy kendő, amivel nyugodtan eltakarhatjuk őket szoptatás közben a kíváncsiskodók mások szeme elől. Ha tápszeres a babánk, úgy kicsit bonyolultabb a helyzet. Gondoljuk át, hogy hány étkezéssel kell számolnunk, és annyi tiszta cumit vigyünk magunkkal. Tápszeradagolóban készítsük ki a tápszeradagokat, termoszban vihetünk forró vizet és egy üvegben a normál hőmérsékletű vizet. A kettő elegyéből ki tudjuk keverni a babánk számára ideális hőmérsékletet, amibe beletehetjük a tápszert is.

Nagyobbaknak 1-2 szendvics, zacskós snack, apróra vágott és bedobozolt gyümölcs mindig remek választás. Az egyik legjobb a dinnye, amit kockákra vágva el lehet rakni és kis villákkal vagy fogpiszkálókkal gond nélkül eheti a család a strandon.

A nyári hőségben még fontosabb, hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Vigyünk magunkkal egészséges innivalót, nagyobbaknak kulacsot, s ügyeljünk, hogy fogyassza el a tartalmát.

Étkezés után mindig legalább fél órát pihenjünk, mielőtt újra elmerülnénk a vízben. Valószínűleg erre nem lesz egyszerű rávenni a lurkókat, szóval készüljünk valami játékkal a partra is. Válasszunk valami kisméretű ügyességi vagy logikai játékot, amivel el tudja foglalni magát. Ha jót választottunk, úgy bele fog merülni, hogy észre sem fogja venni, hogy mióta lazít a parton.

Ha megyünk haza…

Nincs is nagyobb kihívás a szülő számára, mint a fáradt és nyűgös gyerekeket meggyőzni arról, hogy most már ideje hazamenni a strandról. 

Érdemes erre a mozzanatra előre felkészülnünk, végig gondolnunk, hogy mivel lehetne rávenni őket a mielőbbi indulásra. A kijáratnál felajánlott gombóc fagyi, vagy a hazafelé úton elfogyasztandó finomság esetleg segítség lehet az érvelésben…

Kellemes kikapcsolódást, élményekben gazdag családi strandolást kívánunk!

2 megyjegyzés erről: “Ha nyár, akkor strandolás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük